25 listopada 2021 r.
Webinarium: „System zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności HALAL w przemyśle spożywczym”, 7 grudnia
W imieniu ośrodka Enterprise Europe Network przy Toruńskiej Agencji Rozwoju zapraszamy przedsiębiorców sektora MŚP, w szczególności z województwa kujawsko-pomorskiego, do udziału w szkoleniu online pn.: „System zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności HALAL w przemyśle spożywczym”.
Podczas wydarzenia zostaną poruszone zagadnienia dotyczące zasad wdrażania i utrzymania systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, w tym w szczególności zasady certyfikacji HALAL .
Tematyka spotkania:
- Bezpieczeństwo żywności w świetle norm prawnych.
- Systemy wewnętrzne kontroli zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności w świetle obowiązujących przepisów prawnych.
- Rola certyfikatu Halal w eksporcie produktów spożywczych.
- Procedura wydania certyfikatu HALAL.
Szkolenie skierowane jest przede wszystkim do przedsiębiorców sektora MŚP.
Prelegent:
lek. wet. Monika Klimczak – ekspert w obszarze systemów zarządzania jakością w branży spożywczej: ISO 9001, ISO 22 000, GMP, GHP, HACCP, QS ,BRC Food, BRC Storage & Distribution, IFS Food, IFS Logistic, HALAL, FSMA).
Kiedy?
7 grudnia br. godz. 09:00-13:00
Jak wziąć udział?
Spotkanie odbywa się online za pośrednictwem platformy MS Teams. Udział jest bezpłatny.
Szczegółowe informacje: tel. (56) 699 54 82; e-mail:
Projekt Enterprise Europe Network w Polsce jest współfinansowany przez Komisję Europejską ze środków pochodzących z programu COSME na lata 2014 – 2021 oraz ze środków budżetu państwa w ramach dotacji celowej Ministerstwa Rozwoju.